Welk waterbed?
Hardside waterbedden

Een hardside waterbed is het traditionele waterbed. Het hardside watermatras ligt altijd in een stevig, circa 23 cm diep, ledikant met vier harde zijkanten. Daaraan ontleent het bed ook zijn naam ‘hardside’. Die zijkanten moeten van een degelijk materiaal gemaakt zijn met een dikte van +/- 2,5cm. Het matras ligt dus in een bak (ledikant) die tegendruk biedt. De matrassen zijn in alle gangbare maten verkrijgbaar, ook in één-persoons voor kinderen. De laatste jaren is er een voorkeur te zien voor softside watermatrassen, die door technologische vernieuwingen niet meer in een ledikant hoeven te liggen.

Softside waterbedden

Een softside waterbed, het woord zegt het al, heeft zachte randen. De druk die het watermatras naar buiten toe uitoefent, wordt door de schuimranden tegengehouden. Dit was een grote verandering t.a.v. het tot dan toe bekende hardside waterbed. Het softside waterbed kan zonder, of in een ledikant worden geplaatst. Door de schuimranden kun je makkelijk uitstappen en het opmaken van het bed is veel eenvoudiger geworden. Een ander voordeel is het energieverbruik van het bed. Doordat er minder water wordt gebruikt vanwege de schuimranden en deze randen een zeer goede isolerende bak vormen is het stroomverbruik met 40% teruggelopen tot ongeveer 50,00 Euro per jaar.
Profine waterbedden Domestic Boxster slaaptijd Eindhoven

Lichtgewicht waterbedden

De basis van het lichtgewicht waterbed wordt gevormd door schuimkuip waardoor er minder water in het matras past. Door die constructie is het mogelijk om met ongeveer 80-100 liter water een comfortabel ligcomfort te realiseren.

Stabilisatie en correcte houding

Een waterbed geeft een heel zachte ondersteuning aan het lichaam, alsof je op een luchtbedje op zee drijft. Door toevoeging van stabilisatie wordt het bed niet alleen stiller, je ervaart ook dat je lichaam wat hoger in het bed blijft drijven. Dit komt doordat er meestal fiberlagen in het waterbed worden ingebouwd. Voor sommige mensen met rugklachten en verkeerde houding is het aan te bevelen om een onderrug en heup steun in te bouwen in het waterbed. Dit kan door er een soort kunststof pocketveren in te bouwen. Dit zorgt ervoor dat het zwaarste gedeelte van het lichaam (de heup en onderrug) niet te ver “afzinkt” in het waterbed maar opgevangen wordt door dit “verenpakket” Deze technische vernieuwing is een grote doorbraak voor wie graag op water wil gaan slapen maar ook ergonomisch correct wil liggen bij klachten in de onderrug.

zensleep-01beneu

Gewichtsverschil

Mocht er tussen u en uw partner een groot verschil zijn qua lichaamsgewicht, dan is het raadzaam u te laten adviseren over een duo-systeem. Een duo waterbed bevat 2 eenpersoons watermatrassen in een inbouw. Wanneer u op de ene helft van het duo-bed ligt en uw partner stapt aan de andere kant in bed, dan zult u daarvan niets merken. Een ander voordeel van een duo-systeem is dat u zelf uw eigen mate van stabilisatie kunt kiezen en de temperatuur van uw matras individueel kan instellen.

Waterbedden   Hygiëne   Temperatuur   Modellen waterbedden   Onderhoud waterbedden   Montage waterbedden   Zensleep