Dutch Boudoir

Van standaard functioneel, naar romantiek en elegantie

Ooit was een boudoir een zalige plek waar vrouwen uit de hogere sociale klasse zich konden terugtrekken. Mooie zachte stoffen en sierlijke meubels bepaalden de sfeer. Op de website van Dutch Boudoir maak je kennis met de eerste drie prachtige collecties bedlinnen van Dutch Boudoir. De collecties zijn ontworpen samen met de fashion designer Ellen Haeser. In alle collecties voert vrouwelijkheid de boventoon. Het is echt een label geworden van vrouwen, voor vrouwen. Mooier kan het eigenlijk niet.

Dutch Boudoir geeft een eigentijdse invulling aan het Boudoir van weleer. Bekijk de collecties, laat je inspireren en creëer je persoonlijk eigentijds boudoir.

Kwaliteit

Voor het lakengoed van Dutch Boudoir is gekozen voor een luxe kwaliteit 100% percalkatoen van 300 thread count, wat wil zeggen dat er 300 draden zijn gebruikt per vierkante inch. Ter vergelijking: “gewone” katoenen lakens zijn geweven met minder dan 200 draden per inch.

Naast de vormgeving onderscheidt het bedlinnen van Dutch Boudoir zich dus ook op kwaliteit: de lakens zijn crispy fris, streelzacht en uiterst soepel. Percalkatoen heeft nog meer prettige eigenschappen: het is luchtdoorlatend, vocht absorberend, huidvriendelijk, antistatisch en gaat zeer lang mee.

Duurzaam en fair

Duurzaamheid is voor Dutch Boudoir een belangrijke norm. Het bedlinnen van dutch boudoir is geproduceerd in een GOTS-gekwalificeerde fabriek in India. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en heeft specifieke richtlijnen op het gebied van milieuvriendelijkheid.

De gebruikte hulpstoffen mogen bijvoorbeeld niet giftig zijn voor mens en milieu en moeten biologisch afbreekbaar zijn. GOTS-gekwalificeerde fabrieken hanteren daarnaast eerlijke, humane afspraken over arbeidsomstandigheden en salaris.

Voor meer informatie over dutch boudoir neemt u een kijk op hun website www.dutchboudoir.nl