Klimaatregulatie

De gemiddelde lichaamstemperatuur ligt tussen 36.5 en 37.0 C.

Mensen zijn warmbloedig en houden hierdoor constant dezelfde lichaamstemperatuur. Dit gaat wel om de temperatuur in het lichaam. De huid wisselt namelijk wel van temperatuur als de omgeving ook van temperatuur wisselt.

Vrouwen hebben gemiddeld 20% meer warmteverlies dan mannen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat vrouwen een groter huidoppervlak hebben. Hierdoor is het oppervlak waarmee ze af kunnen koelen groter. Vouwen kunnen bij warm weer minder goed hun warmte kwijt raken. Dit komt omdat mannen meer zweten en zweten is de manier om je warmte kwijt te raken.

Zenzo outlast dekbedden en kussens

Tijdens de slaap verandert het lichaam constant van temperatuur. Afhankelijk van de slaapfase geeft het warmte af, of neemt het warmte op. Dit continue proces is vaak de oorzaak van een rusteloze slaap. Dekbedden en onderdekens van Zenzo Saffier, Onyx en Robyn zijn ontwikkeld om de overtollige lichaamswarmte op te slaan en – als het lichaam erom vraagt – deze weer af te geven. Zo ontstaat een constant microklimaat. U heeft veel minder hinder van een te warm of te koud bed.

OUTLAST: Hoe werkt het?

not too hot
not too cold
just right

KLIMAATREGULATIE:

Nasa-technologie voor een stabiele lichaamstemperatuur voor een constante slaap.

Tijdens de nacht verandert het lichaam meerdere malen van temperatuur. Het outlast materiaal slaat overtollige warmte op totdat het lichaam aangeeft de warmte weer nodig te hebben; dan geeft het materiaal de opgeslagen warmte weer af aan het lichaam. Door deze wisselwerking zorgt de Outlast technologie voor een natuurlijke temperatuurregeling in het microklimaat rond het lichaam. Met Outlast ontstaat dus de juiste temperatuur: niet te warm, niet te koud, maar gewoon goed!

Het microthermische Outlast materiaal is in eerste instantie ontwikkeld in opdracht van NASA om astronauten meer comfort te bieden tijdens de overgang van extreme kou naar gloeiende hitte. Outlast is vervolgens voor diverse fabrikanten gebruikt en voor diverse doeleinden toegepast in o.a. kleding, slaapzakken, handschoenen en schoenen. Hierdoor heeft de Outlast technologie op diverse gebieden zijn sporen verdiend. Logisch dat wij vertrouwen hebben in de werking en het hebben verwerkt in onze dekbedden, kussens en onderdeken. Wij hebben dekbedden, kussenslopen en onderdekens in verschillende afmetingen en met verschillende vullingen, zoals dons of van kunstvezel materialen, waarin outlast is verwerkt.