Brinkhaus dekbedden

Dekbedden en hoofdkussens van Brinkhaus vervullen de hoogste eisen als het gaat om kwaliteit, design en slaapcomfort. Te beginnen met de fijnste tijken en te eindigen met een keuze aan hoogwaardige vulmaterialen. Brinkhaus ontwikkelt, produceert en verkoopt al sedert 1847 met vakkundigheid en innovatie, waarbij de natuur nooit uit het oog wordt verloren. Van kussen tot dekbed, van ontwikkeling tot service. Met 100% Brinkhaus kwaliteit, voelt ieder mens zich nu eenmaal goed.

Vullingen

Dons: Is al eeuwenlang het ideale vulmiddel voor dekbedden. Dit wonder van moeder natuur, met zijn talloze luchtkussentjes tussen de haartjes, biedt een optimale warmte isolatie, neemt vocht op en transporteert dat direct naar de omgevingslucht. Het lichaam blijft droog en warm.

Kasjmier: Geldt van oudsher als synoniem voor het fijnste, meest waardevolle natuurhaar. Het is afkomstig van de Kasjmier-geit uit het Aziatische hoogland in China en Mongolië. Kasjmier is heel zacht en soepel, werkt klimaatregulerend en zorgt voor optimaal slaapcomfort.

Kameelhaar: Als vulling voor hoogwaardige dekbedden gebruikt Brinkhaus uitsluitend het lichte borstdonshaar van jonge kamelen uit het Oost-Aziatische gebied. De dieren worden niet geschoren, de uitgevallen haren worden in moeizame handarbeid verzameld. Kameeldonshaar is extreem zacht en soepel. Dankzij de kleine krullen is een groot vulvolume mogelijk met toch een gering gewicht.

Scheerwol: Geldt als een van de oudste natuurhaarsoorten die worden gebruikt. De wol kan tot 30% van het eigen gewicht aan vocht opnemen zonder klam aan te voelen. Tevens kan deze wol dit vocht weer snel afgeven aan de buitenlucht. Zo ontstaat een aangenaam warm slaapklimaat in elke jaargetijde.

Natuurzijde: Edele zijde is altijd al omgeven geweest door een bijzondere aura. Wilde zijde, ook wel Tussah zijde genoemd, komt uit China en wordt gewonnen uit de cocons van de zijderups. Wilde zijde werkt verkoelend en dus aangenaam op de huid. Lichte vulgewichten worden vooral gebruikt voor zomerdekbedden.

Textielvezel: Dekbedden en hoofdkussens met een vulling van moderne textielvezels verbinden functionaliteit, optimaal wascomfort en hygiëne met de voordelen van een soepel, licht materiaal. De producten zijn wasbaar tot 60 graden respectievelijk 95 graden, bestand tegen de droger en dus bij uitstek geschikt voor allergiepatienten.

Katoen: Katoen is een zeer nuttige en bruikbaar vulmateriaal voor dekbedden. Het heeft een groot vochtopnemend vermogen en slaat dit vocht niet op, maar geeft het af aan de omgevingslucht. Het resultaat een aangenaam en droog slaapklimaat. Bovendien is katoen makkelijk te wassen tot 95 graden en geschikt voor mensen met een huisstofallergie.

Tencel: Deze fijne natuurlijke vezel wordt uit hout gewonnen tijdens een milieuvriendelijk chemisch proces. In de wereld van het slapen wordt daardoor een nieuwe kwaliteitsstandaard gezet, omdat deze vezel zo extreem milieuvriendelijk is. Daarnaast neemt Tencel zeer snel vocht op en geeft het weer net zo snel aan de buitenlucht af. Daardoor ontstaat er een aangenaam droog slaapklimaat in bed.

Warmteklasse: De warmtebehoefte verschilt van persoon tot persoon. Dekbedden kennen dan ook verschillende warmteklasse, die u houvast geven bij de bepaling van uw keuze. Warmteklasse zijn gerelateerd aan de dikte van het dekbed, dus niet aan het vulgewicht.

Klasse 1: vanaf 8,8 cm. In een koude kamer of als u gevoelig bent voor kou.
Klasse 2: Tussen 6,2 en 8,2 cm. Gemiddelde isolatie, bij de meeste mensen favoriet.
Klasse 3: Tussen 4,0 en 5,7 cm. In een warme kamer of als u het snel warm heeft.
Klasse 4: Tussen 2,0 en 3,4 cm. Zomerdekbed, optimaal comfort in warme nachten.

Gewichtsklasse: Een licht dekbed of liever een wat zwaarder? Door verschillende vulmaterialen kunnen dekbedden uit dezelfde warmteklasse verschillen in gewicht. Zo is wol veel zwaarder dan dons. Er zijn 4 gewichtsklasse, uitgaand van het totaalgewicht van een dekbed van 140 x 200 cm.

Superlicht: tot 1200 gram.
Licht: van 1300 tot 1700 gram.
Medium: van 1800 tot 2400 gram.
Zwaar: meer dan 2500 gram.