Rugklachten

8 op de 10 mensen hebben op enig moment in hun leven last van rugklachten. Mensen die aan rugklachten lijden hebben vaak grote moeite om goed te slapen. Werkomstandigheden, dagelijkse stress en gebrek aan lichaamsbeweging kunnen allemaal oorzaken zijn van rugklachten. Slechte matrassen en kussens kunnen ook rugklachten veroorzaken of verergeren. Hier kunt u informatie vinden over de oorzaken van rugklachten en hoe u het kunt voorkomen. Hier geven we tips en eenvoudig advies om de symptomen te behandelen en de rug te beschermen, zowel thuis als op het werk.

Hoewel de symptomen van rugklachten zich vaak plotseling voordoen en teweeggebracht kunnen worden door een bepaalde beweging, kan de oorzaak van alles zijn. Spieren kunnen zwakker worden wanneer ze niet gebruikt worden, en dus zijn ze niet in staat de rug goed te ondersteunen waardoor de rug kwetsbaar wordt.

Zware inspanningen of bewegingen. Door buigen, tillen, en lange periodes zitten of autorijden. Een matras of kussen dat geen goede ondersteuning biedt kan de spieren belasten. Bovendien kan de ruggengraat niet in de juiste houding rusten, wat rugklachten kan veroorzaken en verergeren.

Stress kan tot gespannen spieren leiden, wat de flexibiliteit kan beperken en de werking van de rug kan aantasten. Een slechte houding, zoals afhangende schouders, buigen of voor lange periodes in dezelfde houding zijn.

Overgewicht levert druk op op de onderrug terwijl ondervoeding het risico op vroegtijdige osteoporose kan vergroten. Leeftijd verhoogt het risico op het ontwikkelen van rugklachten. Artritis, degenerative disc disorders en ischias zijn gangbare klachten onder ouderen.

Bij zwangerschap zorgt het ongeboren kind voor extra gewicht op de onderrug en kan voor bekkeninstabiliteit zorgen wat kan bijdragen aan ongemak.

Rugklachten behandelen

Er zijn veel verschillende manieren om rugklachten te behandelen. U dient altijd een medisch deskundige te raadplegen als u van uw rugklachten af wilt.

Keuze voor matras & kussen

Rugklachten worden vaak veroorzaakt of verergerd door slechte of versleten matrassen. Een nieuw drukverlichtend matras en kussen kan een groot verschil maken. Het kan uw rug, schouders en nek ondersteunen waar dat het meest nodig is, en helpt u daardoor in een betere houding te slapen en verlicht drukpunten en rugklachten.

Medicijnen

Op korte termijn kunt u paracetamol of ibuprofen nemen als pijnstiller. Raadpleeg altijd een gezondheidsdeskundige voordat u medicijnen inneemt, en volg de aanwijzingen op de verpakking.

Chiropractor

Chiropraktijk behandelt aandoeningen aan de gewrichten, spieren en ligamenten. Chiropractoren maken gebruik van manuele therapie; een techniek waarbij het lichaam met de handen behandeld wordt. Osteopaten en fysiotherapeuten kunnen hier ook gebruik van maken om de ruggengraat ‘recht te zetten’, pijn te verlichten en beweging te vergemakkelijken.

Osteopathie

Osteopathie is gebaseerd op het principe dat problemen met de structuur van een deel van het lichaam pijn en beperkingen in andere delen kunnen veroorzaken. Manipulatieve technieken ontspannen gespannen spieren en het strekken verbetert beweging en verlicht acute pijn in de onderrug.

Medische acupunctuur

Medische acupunctuur volgt orthodoxe diagnose en werkt door zenuwen in spieren en ander weefsel te stimuleren door er kleine naalden in te steken die herstellen en genezing bevorderen. Kwetsbare plekken of spierknopen worden vaak behandeld en de behandeling wordt gebruikt om chronische pijn in de onderrug en fibrose te behandelen.

TEMPUR wordt door meer dan 75.000 medisch deskundige klanten gebruikt en aanbevolen.

Met Tempur behoren rug en nekproblemen tot het verleden

De Tempur Matrassen en kussens vormen zich naar de vormen van uw lichaam en geven de nek, rug, schouders en benen de ondersteuning die zij nodig hebben. Uw hele lichaam wordt ondersteund in een correcte houding waardoor uw ruggengraat in de best mogelijke, natuurlijke slaaphouding komt te liggen. De druk die wordt uitgeoefend op het lichaam wordt gelijkmatig verdeeld over het gehele oppervlak tussen uw lichaam en het matras.

Verminder uw rug, nek en gewrichtsproblemen

De unieke drukverlagende eigenschappen van Tempur Matrassen en Kussens zorgen niet alleen voor de meest comfortabele nachtrust, maar kunnen ook rug- en nekklachten, pijnlijke gewrichten en problemen met de bloedsomloop verminderen. Bij het kiezen van een bed staan mensen vaak niet stil bij hun houding. Een slechte houding en druk zijn de belangrijkste boosdoeners bij rug-, nek- en gewrichtsproblemen. Een slecht matras kan deze aandoeningen zelfs verergeren als het te hard of te zacht is.