Uniek Tempur materiaal

Het drukverlagende TEMPUR Materiaal is een doorbraak in slaaptechnologie en veranderde voorgoed de manier van slapen van miljoenen mensen in meer dan 76 landen over de hele wereld. Het verhaal van dit revolutionaire materiaal, het hart en de ziel van alle Tempur Producten, begint met het onderzoek van NASA naar een materiaal, om de druk die astronauten ervaren wanneer ze blootgesteld worden aan G-kracht tijdens het opstijgen, te verlagen.

TEMPUR Wetenschappers realiseerden zich de enorme potentie van dit drukverlagende materiaal en perfectioneerden het in bijna een decennia verder tot drukverlagende matrassen en kussens.

Vergelijking drukverdeling

Door de druk op uw gewrichten en ruggengraat evenredig te verdelen, wordt pijn verminderd en slaapt u rustiger en dieper. Drukverlaging is een belangrijk gedeelte in de strijd tegen slapeloze nachten, veroorzaakt door (lage) rugpijn, fibrositis, artritis en slapende lichaamsdelen. In het kort wordt drukverlaging bereikt door de druk te absorberen en her te verdelen over het gehele oppervlak waar uw lichaam contact maakt met het matras. Het verschil tussen Tempur Matrassen en conventionele matrassen is wetenschappelijk gedocumenteerd en werd aangetoond met behulp van een elastische deken met druksensoren. Door deze aan te sluiten op een computer kan de drukopbouw bekeken worden. De twee illustraties hieronder tonen aan wat er gebeurt wanneer een persoon met een gewicht van 90 kg op zijn rug ligt op een TEMPUR Matras, vergeleken met wat er gebeurt als diezelfde persoon op een conventioneel matras gaat liggen. Uit de resultaten blijkt dat de beste drukverdeling werd bereikt met het TEMPUR Matras.

Kijk naar de kleuren en zie het verschil

De kleur (licht) blauw is een gebied met lage druk. Geel, oranje en rood staan voor gebieden waar het lichaam blootgesteld wordt aan hoge oncomfortabele druk, met een verminderde bloedsomloop als gevolg. U zult dit ervaren als een onrustige slaap.