Hoeslakens van Jeannette Vite

logoheaderjeannettevite

De unieke tencel hoeslakens van Jeannette Vite zijn matrasbeschermer en hoeslaken in één. Ze zijn volledig ademend, omdat ze waterdamp doorlaten. Tegelijkertijd hebben ze een hoog absorptievermogen en laten ze geen vocht door. Het matras en kussen blijven daardoor volledig droog, schoon en anti-allergeen. De hoeslakens liggen na de machinewas op 60 graden Celcius meteen weer schoon en strak op het bed. Hoeslakens van Jeannette Vite zijn wereldwijd de nieuwe standaard voor optimaal slaapcomfort, gecombineerd met hygiëne en gebruiksgemak.

Duurzaam Tencel

tencel

Op hoeslakens van Jeannette Vite slaap je met gerust hart. Ze zijn gemaakt van tencel, een cellulosevezel die wordt gewonnen uit eucalyptushout uit duurzaam beheerde bossen. Het productieproces is milieuvriendelijk en tencel is volledig biologisch afbreekbaar. Jeannette Vite voorziet de tencel bij het weven van een flinterdunne, ademende laminaatlaag die het matras en kussen droog en schoon houdt en van een laag microcapsules die de temperatuur reguleren. Tencel is zacht als zijde, sterk als polyester, koel als linnen, warm als wol en het absorbeert vocht vele malen beter dan katoen.

 

Revolutioniar Productieproces

Tijdens het weven worden de tencelvezel met een revolutionair productieproces aan de onderzijde voorzien van perlam, een flinterdunne laag polyuretheen. Dat weven en lamineren gebeurt gelijktijdig, zodat de stof soepel en elastisch blijft. De combinatie van tencel en polyuretheen zorgt ervoor dat de stof blijft ademen, terwijl er geen vocht doorheen dringt. Zo kunnen transpiratievocht of urine niet doordringen tot in het matras. En omdat de hoeslakens van Jeannette Vite extreem fijn worden geweven, is het resultaat een zeer sterk en zacht soort tencel, dat na het wassen meteen weer strak en schoon op het bed ligt.

Unieke Microcapsules

hoeslakenslapen

Voor de hoeslakens Jeannette Vite Exclusief wordt tussen de tencel en de laminaatlaag een unieke luchtledige laag met microscopisch kleine capsules aangebracht. Als de temperatuur oploopt, wordt de kern van deze microcapsules vloeibaar en nemen ze warmte-energie op. Die warmte staan ze weer af als de temperatuur in het bed daalt en de capsules weer stollen. Op die manier wordt de temperatuur tijdens het slapen continu gecorrigeerd en wordt het nooit warmer dan 28 graden Celsius. De slaaptemperatuur is optimaal en lichaam transpireert minder. Dit productiesysteem wordt Phase Change Material (PCM) genoemd. Het is een revolutionair nieuw productiesysteem ontwikkeld in samenwerking met Jeannette Vite. De PCM hoeslakens zijn uitsluitend bij Jeannette Vite verkrijgbaar.

Vochtmanagement

Tencel slaapt behaaglijk warm en voelt, als dat nodig is, lekker koel aan. Zo blijft het lichaam beter op temperatuur. Het transpiratievocht dat een mens gedurende de nacht verliest, wordt door de tencelvezels gelijkmatig opgenomen. Dit gebeurd vele malen beter dan bij katoen. Daarna wordt het gemakkelijk weer afgestaan aan de lucht. De ademende laminaatlaag aan de onderzijde van de hoeslakens zorgt er voor dat er geen vocht -urine of transpiratievocht,  kan doordringen in het matras of het kussen. Het matras blijft hygiënisch schoon en droog.

 Antibacterieel en anti-allergeen

kussenbaby

Door het hoge absorptievermogen van tencel en het uitstekende vochtmanagement ontstaat er in hoeslakens van Jeannette Vite geen vochtig milieu waarin schimmels en bacteriën kunnen ontstaan of waarbij huisstofmijt gedijt. Dat is niet alleen hygiënisch schoon, maar slaapt ook gezonder. Voor mensen met een allergie voor huisstofmijt of astma is slapen op hoeslakens van Jeannette Vite dan ook een ideale oplossing. Ook mensen met een gevoelige huid ervaren tencel als een verademing omdat het licht, zacht en soepel is en de huid niet irriteert.

Eenvoudig en hygiënisch schoon

De hoeslakens van Jeannette Vite lopen voorop in gebruiksgemak. Omdat ze het matras en kussen hygiënisch schoon houden, zijn er geen aparte matrasbeschermers, moltons en lakens meer nodig. Ze zijn machinewasbaas op 60 graden Celsius en strijkvrij. Ze liggen na het wassen en drogen meteen weer perfect glad en strak op het bed.