Onderhoud

Uw waterbed verdient perfect onderhoud

waterbedden conditioner onderhoudsmiddel

waterbedden conditioner onderhoudsmiddel

Een waterbed vergt slechts weinig onderhoud. Dit betekent echter niet dat er geen onderhoud aan te pas komt. Voor een optimale conditie van uw waterbed is het noodzakelijk dat u de juiste onderhoudsmiddelen gebruikt om het waterbed in topconditie te houden. Waterbed conditioner Het vrijwel stilstaande, verwarmde water in een watermatras biedt gunstige omstandigheden voor de groei van micro-organismen zoals bacteriën. Dit feit op zich is positief voor het realiseren van een evenwichtige balans van micro-organismen in het water. Echter sommige van de aanwezige bacteriën produceren het gas waterstofsulfide, weer anderen produceren het gas koolstofdioxide. Deze vrijkomende gassen kunnen tot stank en luchtproblemen leiden. Overmatige luchtvorming in een waterbed resulteert in een klotsend geluid dat door de slaper als onaangenaam wordt ervaren. Tevens kan ernstige luchtvorming het ligcomfort van de watermatras negatief beïnvloeden.

Op plaatsen waar lucht langdurig aanwezig is, gaat het vinyl van het watermatras uitdrogen. Hierdoor kunnen breukvlakken ontstaan die tot lekkage kunnen leiden.

Daarom dient u een maal per jaar conditioner aan het water toe te voegen. De conditioner en het onderhoudsmiddel remt de groei van bacteriën sterk af en voorkomt onder meer kalkaanslag en luchtvorming. Het water hoeft hierdoor niet ververst te worden. Deze twee producten dient u altijd samen toe te voegen in uw waterbed en is voldoende voor een jaar lang onderhoud. De Blue Magic waterbedconditioner kost €17,50 en is verkrijgbaar in onze winkel in Eindhoven.

Waterbed Vinylcleaner
vinylcleaner waterbedden schoonmaakmiddel

waterbedden vinylcleaner schoonmaakmiddel

Ieder mens transpireert. In transpiratievocht zitten schadelijke stoffen waaronder zouten en zuren. Deze komen uiteindelijk terecht op de buitenkant van het watermatras. Om het inbijten van zouten en zuren hierop te voorkomen dient men eens in de zes weken de matras schoon te maken met een hoogwaardige waterbed vinylcleaner. Met onze speciale vinylreiniger ontdoet u de bovenkant van het matras van stofdeeltjes, huidafscheiding, zuren en zouten. Het reinigingsmiddel houdt tevens het vinyl van het matras soepel en veerkrachtig, wat de levensduur ten goede komt. Onmisbaar voor het reinigen en onderhouden van het vinyl aan de buitenkant van uw waterbed. De Blue Magic waterbed vinylreiniger kost €9,00 en is verkrijgbaar in onze winkel in Eindhoven.

Waterbeddenhoes
waterbedhoes, cover, tijk

waterbedden hoes

Onderdekens van het waterbed kunnen in de meeste gevallen uitgewassen of chemisch gereinigd worden. Haal in ieder geval uw hoes regelmatig volledig van het bed af, om deze buiten te laten luchten en uit te kloppen. Zorg dat het luchten van het waterbed ook dagelijks gebeurd door het dekbed minimaal een half uur open te laten liggen. Hierdoor is een waterbed het meest hygienische matras dat er te koop is. De ondergrond is afgesloten, het vinyl ondoordringbaar voor bacteriën en de afdek-deken is wasbaar of in de stomerij te reinigen.

Waterbedden   Welk waterbed   Hygiëne   Temperatuur   Modellen waterbedden   Montage waterbedden   Zensleep