Meetsysteem
Meten is weten.

Slapen a la carte Kreamat boxspring

Uniek universitair wetenschappelijk meetsysteem, speciaal ontwikkeld voor Slapen à la Carte

De laatste jaren spitst de wetenschappelijke medische wereld zich meer toe op onderzoek naar de optimale lighouding. Vooral omdat een goede ondersteuning tijdens het slapen rugklachten kan voorkomen of verhelpen. Daarom ontwikkelde Custom8 een uniek meettoestel. Dankzij de jarenlange ervaring in de ontwikkeling van matrassen, lattenbodems, boxsprings en hoofdkussens blijft Kreamat steeds innoveren. Daarom creëerde Kreamat als eerste een boxspring bed dat volledig afgestemd is op de slaaphouding van elk individu. Doordat elke mens anders loopt, staat en zit, heeft het behoefte aan een volledig persoonlijk aangemeten bed. Wat de benodigde correctie ook is, ‘Slapen à la Carte by Kreamat’ biedt een natuurgetrouw lig- en slaapcomfort. Uw wervelkolom krijgt ondersteuning daar waar het precies nodig is. Een (onmisbare) luxe waaraan het lichaam probleemloos gaat wennen.

Prof. dr. ir. Bart Haex Afdeling Biomechanica – Katholieke Universiteit Leuven

Er wordt veel over slaapsystemen gezegd en geschreven, maar verbazend weinig van deze verklaringen zijn gestoeld op wetenschappelijk onderzoek. De Katholieke Universiteit Leuven heeft hierin verandering gebracht door slaaponderzoek op een onderbouwde manier aan te pakken: aan de hand van speciaal ontwikkelde meet- en simulatietechnieken worden parameters zoals de lichaamshouding geanalyseerd op verschillende type matrassen, bedbodems en hoofdkussens. Op basis van deze analyses is het mogelijk om voor elk individu de vereisten van het optimale slaapcomfort te bepalen, vertrekkende van lichaams-kenmerken zoals lengte, gewicht, en bekken-, taille- en schouderbreedte.

Dr. ir. Karel Van Brussel gedelegeerd bestuurder Custom8, spin-off bedrijf van de Katholieke Universiteit Leuven

Zonder kennis over wat men juist moet weten en zonder de juiste verwerking en interpretatie van de meetresultaten is een meting volkomen waardeloos. Een meetsysteem wordt waardevoller naarmate intelligentie toegevoegd wordt, zowel op gebied van de resultaatverwerking als op gebied van het genereren van conclusies. Zo evolueert een zuivere meting naar een objectief advies. Daarom hebben we Kreamat’s meetsysteem volgens dit principe opgebouwd en gecombineerd met een optisch meettoestel met een wetenschappelijk gefundeerd adviessysteem. Voor meer informatie over de boxsprings van Slapen a la Carte, lees hier verder…….