Temperatuur
Verwarmingselement voor uw waterbed

Voor waterbedden zijn er inmiddels vele soorten warmte-elementen verkrijgbaar. We kunnen ze echter gemakkelijk indelen in 4 soorten:

Warmte-element met mechanisch geregelde temperatuur instelling, warmte-element met elektronisch geregelde temperatuur instelling, warmte-element met keramische techniek, warmte-element met 24-volt techniek.

Het mechanisch geregelde warmte-element is bijna niet meer verkrijgbaar in Nederland, het is een ouderwets element geworden. Een mechanisch warmte-element is onnauwkeurig met de warmte instelling en heeft minder veiligheidsvoorzieningen. Het meest voorkomend is elektronisch en keramisch geregelde warmte-element. Beide zijn goede en veilige warmte-elementen. Het grote verschil tussen een elektronisch en keramisch warmte-element zit in de techniek. Een elektronisch warmte-element laat stroom (en dus warmte) door draden lopen welke in de verwarmingsmat liggen. Zoals bij ieder ander elektrisch apparaat geeft dit lekstroom en een heel klein magnetisch veld. Voor diegene die geen lekstroom en ook geen magnetisch veld willen hebben is het keramisch warmte-element het meest geschikt. Het keramisch element is ook het meest zuinige van alle elementen doordat hij de warmte direct aan het watermatras afgeeft. Andere elementen geven de warmte rondom af, dus ook aan de bodem van het bed. Standaard leveren wij bij de waterbedden van profine een keramisch verwarmingselement.

Het 24-volt element is tot dusver enkel verkrijgbaar in 1-persoons bedden. Een goed 24-volt element heeft te weinig vermogen om een groot watermatras te kunnen verwarmen. Over de veiligheid van alle warmte-elementen is veel geïnvesteerd bij de fabrikanten. Een goed warmte-element kan bij een juist gebruik geen problemen opleveren. Als er toch iets stuk gaat schakelt het element zichzelf uit. Aangezien het element los onder het watermatras is geplaatst kan het vrij eenvoudig worden vervangen.

Sigma K verwarmingselemet keramisch
1. SIGMA-K - Tot 20 % minder energieverbruik - Vaste Aluminiumplaat - Geen hotspots - Geaard met speciale folie - Verwisselbare thermostaat - 5 jaar garantie

1. SIGMA-K
- Tot 20 % minder energieverbruik
- Vaste Aluminiumplaat
- Geen hotspots
- Geaard met speciale folie
- Verwisselbare thermostaat
- 5 jaar garantie

 Waterbedden  Welk waterbed   Hygiëne   Modellen waterbedden   Onderhoud waterbedden   Montage waterbedden   Zensleep